Idag när jag var ute och gick med hunden hände något som jag tror det flesta någon gång råkat ut för: jag var ute och gick, god och glad på strålande humör, med mina nya skor (vita sneakers) och märker plötsligt något kladdigt och illaluktande under mina fötter. Jag har trampat i hundbajs, mitt på trottoaren. Någon hundägare tyckte alltså inte att den behövde plocka upp efter sin hund och vips så var mina nya skor förstörda. 600 kronor rakt ner i asfalten.

Jag, som många andra blev såklart otroligt irriterad. Varför inte bara plocka upp efter sig? Jag menar, hur svårt kan det vara? Nu är jag ju en hundmänniska in i märgen, men om till och med jag blir irriterad, hur ska då människor som inte har hund reagera? Jag tycker faktiskt att om man inte ens kan böja sig ner och plocka upp efter sin hund så är man inte lämpad att ha hund. Att plocka upp hundbajs är faktiskt bland de mindre ansträngande sakerna man kan ägna sig åt som hundägare. Det vet alla som faktiskt vet hur man beter sig som hundägare.

Det tillhör faktiskt normal hyfs att se till så att det inte ligger bajs på allmänna platser, nästa gång är det kanske du som är på väg till den där festen med de nya skorna, och vips så är skorna förstörda och kvällen fördärvad. Bara för att någon lat hundägare inte orkade plocka upp efter sig.

Ni hundägare som inte plockar upp efter era hundar förstör ryktet för alla oss skötsamma hundägare som faktiskt plockar upp efter sig. Det är dags att skärpa sig. Som sagt, hur svårt kan det vara egentligen? Skaffa inte hund om du inte orkar plocka upp efter den, det är det minsta man kan begära från en husse eller matte. Bättring tack!