Hur du kan se på dina favorithundprogram med hjälp av en VPN oavsett var i världen du befinner dig

Det finns flera olika tv-program om hundar som är tillgängliga online. De flesta av dessa program handlar om olika aspekter av hundens liv, och det finns också ett par program som fokuserar på tävlingar och utställningar.

Om du älskar hundar och vill se på alla dina favorithundprogram, både när du reser utomlands och är hemma i Sverige, så finns det ett fantastiskt verktyg som kan hjälpa dig att få tillgång till de programmen. Det verktyget är en VPN – Virtuellt Privat Nätverk, läs mer här,  

Vad är en VPN?

En VPN är en virtuell privat nätverkstjänst som gör det möjligt för användare att komma åt internet på ett säkert och privat sätt från vilken plats som helst i världen. VPN-tjänster fungerar genom att skapa en krypterad anslutning mellan din dator och servern som du ansluter till.  VPN-servern kommer i sin tur att dirigera trafiken till rätt mål.

Varför behöver man använda en VPN?

 Det finns olika anledningar till varför man skulle behöva använda en VPN, men den främsta orsaken är för att kunna se på dina favoritprogram oavsett var du befinner dig. (Andra vanliga skäl är för att skydda din online-identitet och få tillgång till blockerade platser eller tjänster.) Ibland är vissa streamade program från exempelvis Netflix stängda för vissa regioner (som Europa). Om man då använder ett VPN som skapar en amerikansk IP-adress, så kan man se på programmen ändå. Ett annat tillfälle som VPN kan vara användbart är om man vill titta på hundprogram på SVT Play när man är utomlands. Detta går egentligen inte – men om en användare använder sig av ett VPN med server i Sverige ser det ut som att användaren befinner sig i Sverige, och SVT Play går då fint att titta på. Det här betyder att du med hjälp av en VPN kan se dina favorithundprogram från vilken plats som helst i världen.