Hundar kända från TV

Hundar är förmodligen de mest tacksamma djuren att ha med i en filminspelning – de är lydiga och betydligt lättare att regissera än de mer egensinniga katterna. Därför har hundar förekommit på bioduken ända sedan stumfilmens era.

Charlie Chaplin visste att en hund skulle ge upphov till skratt hos publiken – i filmen ”A dogs Life” räddar han strykarhunden Scraps. De blir snabbt goda vänner och samarbetar genom det hårda livet på gatan. Än idag satsar Hollywood stort på hundstjärnor. Här kommer fler filmhundar vi minns:

Toto

Toto är en karaktär från filmen Trollkarlen från Oz. Han är Dorothys trogna vän som följer med henne på redan längs Den Gula Tegelvägen till Smaragdstaden. Toto spelas av en Cairn Terrier och hette egentligen Terry.

Lassie

Lassie är nog den mest kända hunden i Hollywoods historia. Denna heroiska border collier dök upp i en rad filmer och TV-program i årtionden. Lassie är känd för sina fantastiska bedrifter, som att rädda människor från brinnande hus och haffa brottslingar. Hon var också en lojal vän till sina människor, vilket gjorde henne mycket populär hos tittarna.

Rover

Den animerade musikalkomedin Rover Dangerfield handlar om hunden Rover vars matte bor i Las Vegas bland glitter och casinon. Rover räddas från mattens elaka pojkvän och hamnar på en idyllisk lantgård.

Snobben

Snobben är en animerad hund som har setts i flera filmer och serier. Han är mest känd för att vara Charlie Browns lojala beagle i den populära tecknade serien Peanuts. Snoopy är en älskvärd knasboll som älskar att spela spratt och äta snacks.

Beethoven

Beethoven är en sankt bernard, berömd från filmen med samma namn. I filmen blir Beethoven en del av en familj och vinner genast allas hjärtan. Han är känd för sin stora personlighet och sin kärlek till mat.

Hooch

Hooch känner du kanske igen från filmen Turner & Hooch. I filmen blir Hooch omhändertagen av Turner, spelad av Tom Hanks. Hooch är känd för sitt dåliga uppförande, sitt dreglande och passar till en början inte riktigt in i Turners livsstil. Hunden hette egentligen Beasley och var en fransk Mastiff.

Lady & Lufsen

Det finns nog ingen som inte vet vem Lady är – ”denna där” som en av kockarna kallar henne i Disneyfilmen Lady & Lufsen. Lady, som ska föreställa en cockerspaniel-flicka, blir vän med strykarhunden Lufsen. De äter en romantisk middag tillsammans, och det är då som den ikoniska "spaghettiscenen" utspelar sig. Vilken ras Lufsen är råder det delade meningar om – tanken är att Lufsen ska vara en blandras och Lady av lite ”finare” anor. Men många tror att Lufsen är en schnauzer.

Milo

Jack Russel Terriern Milo är Stanley Ipkiss lojala husdjur i filmen Mask. Stanley, som spelas av Jim Carrey, hittar en magisk mask som leder honom genom ett spännande äventyr – jackpotten är att masken kan förvandla honom till den självsäkra man som han vill vara. I en scen råkar även hunden få på sig masken och blir lika vild som sin husse.