Hundar kända från TV

Att hunden är människans bäste vän är ingen hemlighet men det har funnits en del hundar som fängslat allmänhetens hjärtan ordentligt. Vi talar naturligtvis om de kända hundarna på vita duken. Några av de kändaste favoriterna är Lassie, Beethoven och basketspelaren Buddy. Vi går igenom några av de kändaste hundfilmerna och hundkaraktärerna som finns därute.

Lady och Lufsen
Lady och lufsen – 1955

Denna Disneyklassiker förgyller de svenska stugorna en gång om året som en del av Kalle Ankas jul. Den väluppfostrade cockerspaniel-hunden Lady träffar på Lufsen när hon rymmer från en djuraffär. Tillsammans strosar de omkring som två fria hundar på gatorna lyckliga och kärleksfulla. Lady spelades från början av Asta Bolin men i omdubbningen 1989 är det Suzanne Reuter som spelar Lady.

Beethoven – 1992

Denna älskade familjekomedi handlar om St Bernhards hunden Beethoven. När en grupp valpar blir stulna från en djuraffär av två tjuvar lyckas en St. Bernhard fly och smyger in till familjen Newtons hem. Fadern i huset som är en grov workaholic vill absolut inte ha en hund men hans fru Alice och barnen Ryce, Ted och Emily tycker annorlunda och övertalar honom. När Emily spelar Ludwig van Beethoven’s Fifth Harmony skäller valpen och får namnet Beethoven.

Lassie – 1954

Eric Knight skapade den fiktiva karaktären Lassie som är en kvinnlig Rough Collie. Idag har det gjorts enormt många varianter på den älskade hunden. Förutom tv-serier finns Lassie även som film och dessutom har karaktären framkommit en hel del på radio också. Men det är från film och TV som vi sett Lassie mest och den senaste remaken hittar vi från 2014. Lassie är en av väldigt få fiktiva karaktärer som belönats med en stjärna i Hollywood Walk of Fame.

Buddy

Air Bud – 1997

Denna underbara familjefilm är från 1997 och vi får följa den sympatiske Golden Retrievern Air Buddy efter att han blivit lämnad av den taskiga och alkoholiserade clownen. Buddy träffar Josh som tar in honom när de upptäcker att Buddy har otroliga talanger i basket. En kärlekssaga är skapad och hela skolan blir smått galna när de får se Buddy entra planen och göra mål.