Det bästa sättet att träna en valp

Det mesta du löser online nu för tiden handlar om nyheter och spel online, men inte denna artikel. Läs vidare för att lära dig det bästa sättet att träna en valp är att börja med grunderna. Lådträning, potträning och lydnadsträning är alla viktiga saker att fokusera på när du får din valp. När din valp har en bra grund på dessa områden kan du börja arbeta med mer avancerade trick och beteenden. Kom ihåg att vara tålmodig och konsekvent när du tränar din valp, och ge alltid mycket beröm och belöningar för gott beteende!

Potträning av en valp

En av de viktigaste aspekterna för att lyckas med potträningen av en valp är att skapa en regelbunden rutin. Det är bäst att ta ut din valp först på morgonen, samt efter varje måltid eller tupplur. Du bör också ta ut din valp före sänggåendet. Valpar har små blåsor och behöver gå ofta, så det är viktigt att ta ut dem ofta under dagen.

När du tar ut din valp ska du se till att den går till samma plats varje gång. Detta hjälper din valp att lära sig att det är här den ska gå på pottan. När din valp går på pottan på den anvisade platsen, beröm den och ge den en godbit. Det är också viktigt att undvika att skälla ut eller straffa din valp om den gör en olycka inomhus. Valpar är mycket känsliga och sådan negativ förstärkning kan bara hindra deras framsteg.

Träning av en valp i en låda

Lådträning är en annan viktig aspekt av en framgångsrik valpuppfostran. En låda ger din valp ett säkert utrymme att kalla sitt eget, och kan vara till nytta vid hemträning eller när du reser. När du tränar din valp i en låda, det är viktigt att ta det långsamt i början. Sätt din valp i lådan under korta perioder och öka gradvis tiden när han blir mer bekväm.

Ge din valp beröm

Ge din valp mycket beröm och belöningar när han går in i lådan, och se till att lådan alltid förknippas med positiva upplevelser. Använd aldrig lådan som ett straff, för då kommer din valp att börja frukta den. När din valp är helt tränad kommer den att kunna stanna i lådan under längre perioder och kommer att vara mycket mer avslappnad när den reser.

Lydnadsträning

Lydnadsträning är en annan viktig del av uppfostran av en välartad valp. Några grundläggande kommandon som varje valp bör lära sig är sitta, stanna, kom och ner.