Betting på hundkapplöpning
Tiny people, businessman betting on football and bookmaker at big smartphone with score. Sports betting, bookmaker market, sports wagering concept. Pinkish coral bluevector isolated illustration

Hundkapplöpning har funnits sedan 50-talet i vårt avlånga land. Även om sporten i sig inte är lika populär som travsport, så finns det fortfarande ett flertal alternativ för den som vill betta på greyhounds. Vill du lära dig mer om betting på hundkapplöpning så har du kommit helt rätt!

 

Hundkapplöpning = greyhound racing

Hundkapplöpning är, som namnet antyder, en tävling under vilken hundar springer mot varandra på en oval bana. Hundarna som springer är framförallt av rasen greyhounds, och därför är sporten på engelska mer känd som greyhound racing. I Sverige accepteras dock andra vinthundar, som salukis och afghanhundar.

Precis som travsport handlar hundkapplöpning alltså på sin mest grundläggande nivå om att en viss hund vinner loppet den springer i. Även om hundkapplöpning är mer nischade i popularitet än travsport, är betting på hundar detsamma.

Hundkapplöpning har som sagt varit en grej i Sverige sedan 50-talet. Under sommarhalvåret pågår det en tävlingssäsong i sporten och det finns totalt tio olika hundkapplöpningsbanor i Sverige.

Stora lopp att betta på

Precis som i travsport finns det ett antal olika lopp och tävlingar att betta på även inom hundkapplöpning. Några av de största och mest populära loppen på global nivå är:

  • Association Cup i Sydney, Australien.
  • East Anglican Cup i Norfolk, Storbritannien.
  • English Greyhound Derby i Dublin, Irland.
  • Melbourne Cup i Melbourne, Australien.
  • Select Stakes i Nottingham, Storbritannien.

Även inom Sverige finns det naturligtvis spännande tävlingar att hålla utkik efter, såsom Breeders Oaks, SM, Tik-SM, St. Leger och Svenskt Derby.

Olika sätt att satsa på hundkapplöpning

Med tanke på hur nära betting på vinthundar är kopplad till travsport så finns det givetvis också liknande bettingalternativ. Nedan listar vi några av de mest populära spelmarknaderna för hundkapplöpning:

  • Vinnaren: Här satsar man alltså på vilken vinthund man tror kommer först i ett lopp.
  • Forecast: Här satsar man på ettan och tvåan, antingen i ordning eller utan inbördes ordning.
  • Tricast: Här satsar man på ettan, tvåan och trean. Samma gäller här: antingen i ordning eller utan inbördes ordning.

 

Odds i hundkapplöpning

Precis som i travsport och annan sorts betting är odds något som är viktigt att bekanta sig med. Oddsen varierar från hund till hund, och från spelbolag till spelbolag. Oddsen beror på ett flertal olika faktorer, så som vem som äger hunden, hundens uppfödare, hundens tränare, vem hunden tävlar emot, hundens ålder, loppet i sig och så vidare. Här är det viktigt att leta efter odds med bra spelvärde.